Overslagrecord voor Hamburg

785

HAMBURG – De haven van Hamburg heeft in de eerste negen maanden 5,7 procent meer goederen overgeslagen dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Met 110 miljoen ton bereikte Hamburg hiermee een nieuw overslagrecord.

Overslagrecord voor HamburgDe containeroverslag bereikte met 7,4 miljoen teu eveneens een record. Hiermee doet Hamburg het volgens eigen zeggen beter dan de andere Europese havens. ‘Deze laten gemiddeld een stijging in de overslag zien van rond de 1,9 procent en bij de containeroverslag van vier procent. Hierdoor wist Hamburg haar marktaandeel in het containervervoer te laten groeien van 26,1 naar 26,7 procent.

Azië en Afrika

De haven van Hamburg profiteerde vooral van het stijgende containervervoer met Azië. Zo groeide het containervervoer met China met bijna dertien procent tot 2,3 miljoen teu. Het directe containerverkeer met Indische havens liet een stijging zien van ruim vijftien procent tot 176.000 teu. Tevreden is de haven over het stijgende containervervoer naar Maleisië. Deze groeide met ruim tien procent tot 203.000 teu. Het vervoer van containers naar Afrika steeg met ruim 28 procent.

Overslagrecord voor HamburgHamburg ontving in de eerste negen maanden 374 containerschepen met een capaciteit van 10.000 teu of meer. Dat is een stijging van bijna een kwart in vergelijking met een jaar eerder. In 2015 krijgt Hamburg de eerste containerschepen voor de wal met een lengte van meer dan 400 meter.

Stuk- en massagoed

De overslag van het conventionele stukgoed steeg in Hamburg met ruim één procent tot 1,4 miljoen ton. Vooral de overslag van staal, ijzer, papier en hout steeg. De overslag van massagoed steeg met 0,7 procent tot 31,6 miljoen ton. Vooral de stijgende im- en export van granen was hiervoor verantwoordelijk. De overslag van ruwe olie daalde met ruim 29 procent. Dat kwam vooral vanwege een herstructurering van een raffinaderij. (Bron: Haven Hamburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief