Overslag havens Brunsbüttel stijgt met ruim vijf procent

474

BRUNSBUTTEL – De overslag in de havens van Brunsbüttel is in 2014 met ruim vijf procent gestegen tot 11,5 miljoen ton. De havengroep Brunsbüttel bestaat uit de Elbehaven, de oliehaven en de haven Ostermoor.

Overslag havens Brunsbüttel stijgt vijf procent tot 11,5 miljoen tonZowel het aantal zeeschepen als binnenvaartschepen dat de havens van Brunsbüttel aandeden steeg. Het aantal zeeschepen steeg met tien procent, het aantal binnenschepen met twintig procent tot 1.600.

Windmolens

Alle goederen laten volgens Frank Schnabel van Brunsbüttel Ports een stijging zien, zowel stukgoed als vloeibare lading. Vooral de overslag van materieel voor windparken steeg fors. Vooral de Elbehaven en Rendsburg Port profiteerden van de bouw van windmolenparken. Ook de overslag van olieproducten in de oliehaven steeg fors.

De haven van Ostermoor aan het Nord-Ostsee-Kanaal wist met het ChemCoast Park geen groei te realiseren.

Investeren

Om ook in de toekomst door te kunnen blijven groeien, investeerde Brunsbüttel Ports fors in de Elbehaven. Zo werden ligplaatsen opgewaardeerd en het spoor uitgebreid. In het voorjaar moet het nieuwe spoor in gebruik worden genomen. In de Elbehaven kan dan direct van schip op trein worden overgeslagen. Ook werd geïnvesteerd in nieuw materiaal voor het lossen van olieproducten. (Bron: Brunsbüttel Ports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief