Overslag in haven van Duisburg stijgt met bijna vijf procent

837

DUISBURG – De overslag in de haven van Duisburg is het afgelopen jaar met 4,6 procent gestegen tot 65 miljoen ton. Uit een eerste voorspelling van de Duisport-Gruppe blijkt dat vooral de containeroverslag voor deze stijging in de overslag zorgt.

Overslag haven Duisburg stijgt bijna vijf procentDe containeroverslag per schip, spoor en vrachtwagen groeide met dertien procent tot 3,4 miljoen teu. Dat is een nieuw record voor de Duisburgse haven. De groei zat vooral in de automotive, chemie en de consumentengoederen. De stijgende containeroverslag wist de dalende kolenoverslag te compenseren.

Verder uitbouwen

Voorzitter Erich Staake is tevreden met de cijfers. ‘In de containeroverslag laten we bij alle modaliteiten dubbele groeicijfers zien. Dat komt vooral door de investeringen die we als haven de afgelopen jaren hebben gedaan. En ook het komende jaar zien we met vertrouwen tegemoet. Met de nieuwe uitbreidingen hebben de voorwaarden geschapen voor een verdere groei. We zijn er van overtuigd dat we ook het komende jaar onze positie als grote containeroverslaghaven in Centraal Europa verder uit te bouwen.’ (Bron: Haven Duisburg)

Meer nieuws over Duisburg:
Haven Duisburg en HMS steken tien miljoen in kolenoverslag
Nieuwe containerkraan voor spoor in haven Duisburg
Doe-het-zelf balies chauffeurs op terminal DeCeTe Duisburg

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief