Overslag binnenvaart in havens aan Oberelbe daalt dramatisch

540

DRESDEN – De binnenvaartoverslag in de havens aan de Oberelbe is vorig jaar met 37,6 procent gedaald tot 311.000 ton. Oorzaak was het lage water met waterstanden tot tachtig centimeter.

Overslag binnenvaart in havens Oberelbe daalt dramatischDe binnenvaart vervoer naar de havens aan de Oberelbe vooral schroot, levensmiddelen, sojaschroot, containers, veevoer, hout en projectlading. Positieve uitschieters waren er ondanks het lage water ook. In het Tsjechische Decin steeg de overslag 95 procent, in de haven van Dresden twee procent.

Recordaantal teu

Tot de havens van de Sächsische Binnenhäfen Oberelbe horen Dresden, Riesa, Torgau, Decin, Lovosice en Dessau-Roßlau. Ondanks de mindere overslag boekten de havens de twee na beste overslag sinds 1990. In totaal werd 2,85 miljoen ton lading overgeslagen. Dat is een toename van 181.000 ton of 6,8 procent.

De containerterminal in de haven van Riesa boekte een recordoverslag van 411.800 teu. Dat is 4.460 teu meer dan een jaar eerder. De terminal heeft twee maal in de week een verbinding over het water via de Elbe-Container-Linie en vijf keer per week over het spoor mert de Albatros-Express naar Hamburg/Bremerhaven.

Spoor

Het vervoer van lading over het spoor groeide met 16,4 procent hard. In totaal sloeg het spoor 758.000 ton lading over. De grootste stigingen waren te zien in de havens van
Torgau (+ 55 %), Riesa (+ 25 %), Roßlau (+ 20 %) en Lovosice (+ 20 %). (Bron: SBO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief