Overslag binnenvaart haven Gent daalt, overslag zeevaart stijgt

470

De overslag van de binnenvaart in de haven van Gent is in het eerste kwartaal van dit jaar met 5,2% gedaald, de overslag van de zeevaart steeg in dezelfde periode met 5,7%.

De Gentse haven boekte in het eerste kwartaal van 2014 een totale goederenoverslag van 11,7 miljoen ton. Dat was 60.000 ton meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, of een stijging van 0,5%.

Overslag binnenvaart haven Gent daalt, zeevaart stijgtZeevaart plust
De goederenoverslag via zeevaart zit in Gent weer in de lift. In het eerste kwartaal kent de goederenoverslag via zeevaart met een totaal van 6,4 miljoen ton een stijging van 5,7% in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Voor zeevaart tekent Gent gedurende de eerste drie maanden een maandgemiddelde op van 2,1 miljoen ton, 100.000 ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bij de goederenoverslag via zeevaart doen voedingsstoffen, vaste minerale brandstoffen, ertsen en bouwmaterialen het goed. Landbouwproducten, petroleumproducten, producten van de staalindustrie en meststoffen gaan achteruit.

Binnenvaart
De binnenvaart boekt 5,3 miljoen ton goederenoverslag. Dit is een daling van 300.000 ton of 5,2% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Voor de binnenvaart behoren landbouwproducten, petroleumproducten, bouwmaterialen en chemische producten tot de stijgers. Onder meer voedingsproducten, minerale brandstoffen, producten van metaalindustrie en meststoffen kennen een daling. (Bron: Haven Gent)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief