Overslag bij bedrijven in Zeeuwse havens stijgt ruim zes procent

441

TERNEUZEN – De zeegebonden overslag bij bedrijven in de Zeeuwse havens is in 2014 met 6,3% toegenomen tot meer dan 35 miljoen ton. Bijna alle segmenten groeiden.

Overslag bij bedrijven in Zeeuwse havens stijgt met 6,3%Na twee jaar van stagnatie is bij de bedrijven in de Zeeuwse havens een duidelijke stijging van het overslagvolume in de zeevaart zichtbaar. De groei was daarbij merkbaar in alle kwartalen. De grootste goederenstroom in de haven, natte bulk, groeide met 13%. Een toename die vooral te verklaren is door flinke uitbreiding van tankopslagcapaciteit en door de doorzettende groei in boord-boord overslag. De overslag van droge bulk, in omvang de tweede stroom in de haven, kende een groei van 5%. Deze groei komt door een aanzienlijke stijging in overslag van vaste brandstoffen en ertsen. De overslag in containers en RoRo kenden een stijging van respectievelijk 13% en 4%.

Onder de indruk

CEO van Zeeland Seaports Jan Lagasse toont zich onder de indruk over de prestatie van de bedrijven in de haven. ‘Deze positieve cijfers illustreren hoe krachtig en flexibel de bedrijven in de Zeeuwse haven zich kunnen ontwikkelen en aanpassen aan nieuwe economische omstandigheden. De ondernemingszin die zo kenmerkend is voor de bedrijven in deze regio maakt dit mogelijk. In goed partnership met het havenbedrijf wordt gewerkt aan verdere groei.’

Lichte groei

Ondanks lastig blijvende macro-economische omstandigheden en geopolitieke onzekerheden verwacht Zeeland Seaports voor 2015 opnieuw een lichte groei van overslag bij de bedrijven in haar havengebied. De komst van enkele aansprekende nieuwe spelers en ladingstromen in de haven zal daaraan ook bijdragen. (Bron: Zeeland Seaports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief