Overnachtingshaven Tuindorp mogelijk twee jaar eerder klaar

402

ARNHEM – De Stuurgroep Overnachtingshaven Lobith wil de overnachtingshaven bij Tuindorp eerder moderniseren. Als Provinciale Staten en de minister van Infrastructuur en Milieu in januari instemmen, kunnen schippers mogelijk al medio 2017 gebruik maken van de vernieuwde ligplaatsen.

Voorkeur voor overnachtingshaven in Beijenwaard en TuindorpOnderzoek wijst uit dat de oplevering van de circa twintig ligplaatsen bij Tuindorp bijna twee jaar eerder kan plaatsvinden. De Stuurgroep vraagt de minister om een uitvoeringsbesluit te nemen, zodat de aanbesteding kan worden gestart. Omdat de rijksbegroting nu rekening houdt met modernisering in 2018-2019, wordt op 28 januari aan Provinciale Staten voorgesteld een deel voor te financieren.

Laad- en loswal Spijksedijk

Er is gesproken over de wens de bestaande laad- en loswal uit te breiden. De nieuwe overnachtingshaven bij Spijk is een goede aanleiding voor een verkenning. De gemeente neemt hierin het initiatief. De Stuurgroep kiest wel voor twee sporen. Het onderzoek naar de haalbaarheid van de laad- en loswal maakt geen onderdeel uit van het inpassingsplan. Zo kunnen de samenwerkende partijen blijven koersen op vaststelling van het inpassingsplan medio 2016.

Andere wensen zijn een aanlegsteiger voor cruiseschepen aan de Europakade en verdieping van de toegang tot recreatieplas de Bijland. Voor deze voorzieningen is cofinanciering door de belanghebbende ondernemers nodig. De samenwerkende partijen gaan hierover met hen in gesprek. (Bron: Provincie Gelderland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief