Overlast weg en water vanwege renovatie Kreekrakbruggen

694

Rijkswaterstaat renoveert vanaf september 2014 de Kreekrakbruggen. Dit is nodig om ook in de toekomst vlot en veilig verkeer te kunnen garanderen. Deze bruggen zijn onderdeel van de A58, de hoofdverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant.

Wegverkeer moet rekening houden met verkeershinder van 1 september 2014 tot en met 4 mei 2015. Scheepvaartverkeer krijgt te maken met versmalde doorvaart.

Vermoeiend

Rijkswaterstaat beheert een groot aantal stalen bruggen die zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Een aantal van deze stalen bruggen vertoont vermoeiingsverschijnselen of voldoet niet meer aan de huidige eisen. Er is nu meer en zwaarder verkeer dan tijdens de bouw werd voorzien. Daarom versterkt en Overlast weg en water vanwege renovatie Kreekrakbruggen A58renoveert Rijkswaterstaat deze bruggen, waaronder de twee stalen Kreekrakbruggen over het Schelde-Rijnkanaal. Tegelijkertijd wordt levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan de twee betonnen bruggen over het Bathse Spuikanaal. Dankzij deze ingrepen blijven de Kreekrakbruggen minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo houden we Nederland goed bereikbaar: over de weg én over het water.

Aangepaste rijstroken

Brug zuid (richting Bergen op Zoom)

  • De werkzaamheden starten op 1 september 2014 op brug zuid. Op deze brug wordt in het midden een werkeiland geplaatst. De rijstroken schuiven daardoor naar de zijkanten op. Tot 1 november 2014 blijft hetzelfde aantal rijstroken beschikbaar, met uitzondering van de nacht van 8 op 9 september: brug zuid is dan afgesloten om te worden gevijzeld (omhoog brengen). Verkeer wordt die nacht omgeleid via de N289.
  • Van 1 november tot en met 18 december 2014 worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de bovenkant van brug zuid. Hierdoor kan er in deze periode geen verkeer over. Al het verkeer in beide richtingen gaat over brug noord. Er is in deze periode per rijrichting één rijstrook beschikbaar.

Brug noord (richting Middelburg)

  • Vanaf 19 december 2014 wordt gewerkt aan brug noord. Ook hier wordt een werkeiland geplaatst. Tot en met 13 maart 2015 zijn in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar, met uitzondering van de nacht van 2 op 3 februari: dan is brug noord afgesloten om te worden gevijzeld (omhoog brengen). Verkeer wordt in beide richtingen over brug zuid geleid.
  • De laatste werkzaamheden vinden plaats van 14 maart tot en met 4 mei 2015. Brug noord is dan niet beschikbaar vanwege renovatiewerkzaamheden aan de bovenzijde. Het verkeer wordt over brug zuid geleid. Hier zijn drie rijstroken beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 km/h.

Versmalde doorvaart

De uitvoering van de werkzaamheden aan de bruggen stremt de vaarweg niet. De vaarweg wordt onder de brug wel wisselend een aantal keren versmald. Tijdens de werkzaamheden met scheepvaarthinder is er scheepvaartbegeleiding aanwezig. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief