Overlast door harde wind

439

ROTTERDAM – De harde wind zorgt op zowel de weg als het water voor overlast. Op een aantal plaatsen op de weg werd de maximum snelheid verlaagd en de containerterminals in Rotterdam bereiden zich voor op het slechte weer.

RWS waarschuwt schippers en weggebruikers voor stormIn de kustprovincies waait een stormachtige wind, ook elders komen zware windstoten voor. Op de A7 In Groningen waaide vrijdagmorgen een lege containerwagen om. In Overijssel viel op de N759 een vrachtwagenchauffeur door de harde wind van zijn vrachtwagen tien hij de luifel vast wilde zetten. De man werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Extra alert

Rijkswaterstaat is extra alert vanwege de harde wind waar Nederland de komende dagen mee te maken krijgt. De wind zal met name in het noorden van het land voor verhoogde waterstanden langs de kust zorgen. Ook kunnen weggebruikers en schippers hinder ondervinden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele situatie op de weg en de weersverwachting goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Vanuit de verkeerscentrales zal Rijkswaterstaat de situatie op de weg nauwlettend in de gaten houden.

Scheepvaart

De harde wind en de verhoogde waterstanden kunnen ook gevolgen hebben voor het scheepvaartverkeer. Mogelijk worden enkele sluizen en bruggen tijdelijk niet bediend. Rijkswaterstaat informeert schippers over de laatste stand van zaken via de gebruikelijke kanalen, zoals de scheepvaartberichten die door de verkeersposten worden uitgegeven.

Terminals

De Rotterdamse containerterminal ECT verwachten slechte weersomstandigheden in de komende 24 uur op de Delta Terminal. ‘Dit kan effect hebben op het operationele proces en op de kadeplanning. We volgen de weersomstandigheden nauwgezet en informeren direct informeren wanneer wij genoodzaakt zijn de operatie op de terminal of op delen daarvan te staken.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief