Overijssel stimuleert binnenvaart

713

ZWOLLE – Bedrijven in Overijssel krijgen ondersteuning om hun goederenstromen van de weg naar het water te verplaatsen. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) en EVO zijn in opdracht van de provincie begonnen met het project ‘Kennisondersteuning goederenvervoer over water’.

Overijssel stimuleert binnenvaartDit project moet door maatwerkadvies bij regionale verladers een modal shift naar het water in gang zetten. Het project loopt tot eind 2015.

Business case

BVB en EVO brengen eerst in kaart voor welke verladers in de regio vervoer over water op het eerste gezicht potentie biedt, waarna zij deze verladers benaderen. Het projectteam stelt een business case op voor verladers die volgens een eerste ‘quick scan’ voldoende potentie hebben voor een overstap naar binnenvaart. Het doel is een opstart van een pilot.

Bewustwording

Het project moet (ook) bewustwording kweken bij verladers over de mogelijkheden van andere modaliteiten, synchromodaal transport en bundeling van lading van verschillende verladers. Mede door een goede en onafhankelijke afstemming in de regio is dit mogelijk, stellen BVB en EVO. De organisaties werken in dit project dan ook nauw samen met het Havenbedrijf Zwolle/Kampen/Meppel, Port of Twente en Stedendriehoek.

Meer informatie

Verladers die behoefte hebben aan meer informatie en voorlichting over een modal shift naar de binnenvaart kunnen ook zelf contact opnemen met het projectteam: Wilco Volker, Bureau Voorlichting Binnenvaart, telefoon 010 4129 151 of Frank IJsseldijk, EVO, 06 5571 6570. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief