‘Overheid moet veiligheid op rivieren kunnen garanderen’

929

DEN HAAG – Tweede Kamerlid Farshad Bashir van de SP vindt het ongehoord dat de eisen aan binnenvaartschepen tot in het absurde worden doorgevoerd terwijl de overheid het veiligheidsniveau fors naar beneden schroeft als het gaat om de verkeersleiding. Volgens Bashir had het recente ongeluk op de Westerschelde voorkomen kunnen worden wanneer er meer capaciteit zou zijn geweest bij de verkeersleiding.

SP ziet niets in Ruit EindhovenHet Tweede Kamerlid reageert hiermee op het bericht over onveilige situaties op de vaarwegen door onderbezetting bij verkeersleiding Rijkswaterstaat. Een goede bezetting van verkeersleiders vergroot is volgens Bashir de veiligheid voor de binnenvaart.

Aan de kant

Bashir wil van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu dan ook weten of het klopt  dat de schepen van Rijkswaterstaat veel vaker dan voorheen aan de kant liggen, in plaats van dat deze patrouilleren over de wateren. Hij vraagt haar het aantal vaaruren van de RWS-schepen te vergelijken met 2013 en 2012. Ook wil hij van de ministrer weten hoe vaak gebeurt het dat een binnenvaartschip geen contact kan krijgen met de verkeersleiding van Rijkswaterstaat. ‘En hoeveel fte’s (fulltime-equivalent) waren er in 2010 beschikbaar bij de verkeersleiding van Rijkswaterstaat voor de vaarwegen en hoeveel is dat voor 2015?’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief