Ouderkerk nodigt schippers uit voor een kopje koffie

388

De gemeente Ouderkerk nodigt binnenschippers voorafgaande aan de jaarvergadering van Koninklijke Schuttevaer op 27 december uit een kopje koffie te komen drinken in Trattoria Casa Caminita aan het Havenfront. Wethouder Boere wil de schippers hiermee welkom heten in de vernieuwde haven aan het Havenfront in Ouderkerk aan den IJssel.

Ouderkerk nodigt schippers uit voor een kopje koffieDe afgelopen maanden is gebouwd aan de nieuwe kademuur, de afmeervoorzieningen voor de binnenvaart, de balkons welke de verbinding vormen tussen land en water en de uiteindelijke drijvende pontons. Momenteel is het project in de 3e fase, de afwerkfase. De planning van de werkzaamheden voor fase 3 loopt door tot en met maart 2014.

Nieuwe walkasten
Onder het genot van een kopje koffie worden de schippers gelijk geïnformeerd over het gebruik van de nieuwe walkasten waarmee met éen pasje, de SAB-Ecokaart, online het havengeld voor de binnenvaart kan worden betaald. De gemeente Ouderkerk heeft hiermee de primeur van Nederland. De binnenvaartschippers kunnen daarnaast ook met het pasje online het gebruik en de betaling regelen van stroom, water en afvalverwerking.

Kortom, wanneer een schipper zich aanmeldt, overhandigt hij de gegevens van zijn schip digitaal. Het liggeld voor de betreffende locatie wordt zo ter plekke bepaald en na afmelding online gefactureerd. Hetzelfde geldt voor stroom- en watergebruik. Door zijn Ecokaart voor een lezer te houden en de knop bij de gewenste aansluiting in te drukken kan hij deze activeren. Op een inlogwebsite van SAB is de verbruiksinformatie te bekijken. (Bron: Gemeente Ouderkerk)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter