Opvouwbare elektrische fiets

928

Om niet steeds de auto van boord te moeten zetten om een afstand te overbruggen wat met de fiets net te ver is, kan via kickstarter sinds kort worden ingeschreven op de Gi FlyBike. Dit is een elektrische fiets die volgens de bedenkers met een simpele beweging binnen een seconde is op te vouwen tot een klein pakketje.

De Gi FlyBike is gemaakt van lichtgewicht aluminium afkomstig uit de vliegtuigindustrie. Met een volle accu kan de fiets een afstand afleggen van zo’n 60 kilometer. Om de wielen van 26 inch zitten antilek banden. De fiets is verder voorzien van een USB-lader om de smartphone op te laden. Het GPS-systeem van de fiets synchroniseert draadloos met iOS van Apple en Android. Daarvoor ontwikkelden de makers van de fiets de Gi FlyBike App.

Deze zorgt er bijvoorbeeld voor dat de fiets automatisch op slot gaat als je meer dan vijf meter van de fiets bent verwijderd. Ook kunnen de lichten van de fiets en de trapweerstand via de app worden bediend. Verder kunnen favoriete fietsroutes en statistieken worden gedeeld met vrienden. De app is ook je eigen fietsverhuurder. Vrienden kunnen de fiets lenen en activeren met een beveilig wachtwoord.

De Gi FlyBike kost $ 1990.