Oprichting digitaal logistiek platform HubWays een feit

665

Na ruim drie jaar projectfase is op 29 november HubWays in Bunnik opgericht met Henny van Hamersveld als directeur. HubWays is een digitaal logistiek platform dat samenwerking en ketenefficiency in sierteelttransport mogelijk maakt.

Oprichting digitaal logistiek platform HubWays een feitDagelijks bevoorraden ruim 1800 vrachtauto’s met sierteeltproducten de Nederlandse marktplaatsen. Goede logistiek en informatievoorziening zijn daarom essentieel voor alle sectorpartijen. De digitale communicatie en berichtuitwisseling van HubWays maakt samenwerking en optimalisaties in logistiek mogelijk.

Praktijk
Met de oprichting van HubWays kunnen de initiatiefnemers het platform voorbereiden voor grootschalige toepassing in de praktijk. Ketenpartners kunnen dan eenvoudig communiceren en digitaal transportinformatie uitwisselen. De informatie die beschikbaar komt, stelt ondernemers – individueel en in ketenverband –  in staat de efficiëntie van hun logistieke operatie verder te verbeteren. Administratieve rompslomp, het plegen van talloze telefoontjes en fouten bij overdracht van informatie behoren daarmee straks tot het verleden. Hubways gaat aan samenwerkingspartners namelijk altijd online inzicht bieden in de status, locatie en tijdigheid van transportopdrachten.

Platform
Henny van Hamersveld is benoemd als directeur van HubWays. Henny heeft ruime ervaring in de ICT en heeft diverse managementfuncties bekleed. Er wordt gestart met het bouwen van het platform. Dit vindt plaats in nauwe samenwerking met de sector. Het platform dat door één logistieke taal de hele sector verbindt, zal in het vierde kwartaal 2014 volledig operationeel zijn.

Initiatief
HubWays is een gezamenlijk initiatief van de Verenigde Sierteeltvervoerders (VSV), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), FloraHolland en Eyefreight. (Bron: HubWays)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter