Oprichter Waalhaven Groep Fred Verstoep (80) overlijdt

476

Oprichter Fred Verstoep van de Waalhaven Groep is woensdag 12 maart thuis overleden na een kort ziekbed. Verstoep werd tachtig jaar.

In 1985 nam Fred Verstoep via een management buyout de aandelen over van het container reparatie- en opslagbedrijf Contrans Nederland en herdoopte het bedrijf in Waalhaven Terminal. Daarmee legde hij de basis voor een familiebedrijf, wat het heden ten dage nog steeds is.

Containerbinnenvaart
Als één van de eerste onderkende hij de groei van de containerbinnenvaart. Waalhaven Terminal was in 1987 het eerste container depot met een volwaardige kade en Oprichter Waalhaven Groep Fred Verstoep overlijdt containerkraan. Deze prestatie en visie werd dat jaar beloond met de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Binnenvaart bleef zijn passie en dat leidde in 1990 tot de investering in en realisatie van Barge Terminal Born, aanvankelijk met meerdere partijen, maar na 1993 als meerderheidsaandeelhouder.

In 1995 werd daar de bouw gestart van Rail Terminal Born, met treinverbindingen naar Italië en Rotterdam vanaf 1996. Voor al zijn initiatieven en inspanningen ontving Fred Verstoep in 1996 een Koninklijke onderscheiding, Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Familiebedrijf
In 1999 trad Fred Verstoep terug als algemeen directeur van de Waalhaven Groep, maar bleef wel betrokken bij de onderneming als Commissaris  en aandeelhouder. Zolang het fysiek mogelijk was heeft hij de onderneming gevolgd en mede het beleid bepaald.

De onderneming wordt voortgezet door zijn drie kinderen, Pieter, Corinne en Norman, en Jan Overdevest, partner van Corinne Verstoep. (Bron: Waalhaven Groep)

Volg TotaalTrans op Twitter