Opnieuw vervoersverbod pluimvee vanwege vogelgriep

386

TER AAR – Het ministerie van Economische Zaken heeft opnieuw een vervoersverbod afgekondigd in verband met vogelgriep. Donderdag werd in het Zuid-Hollandse Ter Aar bij een pluimveebedrijf met 43.000 legkippen vogelgriep vastgesteld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat het bedrijf ruimen.

Twee keer proces-verbaal voor overtreden vervoersverbod pluimveeUit voorzorg geldt vanaf donderdag 20 november 14.00 uur een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven van en naar pluimveebedrijven en slachterijen. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod, eveneens voor andere dieren en mest van andere dieren van die bedrijven. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur.

Ophok- en afschermplicht

Tevens is de ophok- en afschermplicht voor hobbydierhouders van pluimvee en ander gevogelte voor deze periode van maximaal 72 uur opnieuw ingesteld. Voor bedrijfsmatige pluimveehouderijen geldt deze plicht al tot minimaal 18 december 2014.

Rond het bedrijf in Ter Aar is een 10 kilometergebied ingesteld. Binnen dit gebied liggen 4 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. (Bron: Ministerie EZ)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief