Opnieuw uitstel Franse Ecotax

831

De invoering van de Ecotax in Frankrijk is opnieuw uitgesteld. Dat meldt verladersorganisatie EVO. De zogenoemde transit-tol voor vrachtwagens zou op 1 oktober van start gaan.

Duizenden truckers protesteren tegen Franse ecotax (+ video)Wanneer de transit-tol wel wordt ingevoerd, is onduidelijk. De Franse regering spreekt over ‘de eerste maanden van 2015’. De heffing zou oorspronkelijk in juli 2013 in werking treden, maar al twee keer eerder werd de invoering uitgesteld na protesten.

Aanpassing

Volgens de Franse staatssecretaris van Transport, Alain Vidalies, is opnieuw uitstel nodig omdat het nieuwe systeem goed moet worden geëvalueerd en wetgeving waar nodig moet worden aangepast. De aanpassing moet erin voorzien dat zware gebruikers van het wegennetwerk ook evenredig bijdragen.

De transportsector zegt al genoeg bij te dragen aan de financiering van de infrastructuur via bestaande heffingen op onder meer het Franse snelwegennetwerk. Deze bijdrage dekt ruimschoots de kosten van de schade aan het wegennetwerk dat wordt veroorzaakt door vrachtvervoer, stellen ze. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief