Opnieuw succesje voor FNV in strijd voor drie procent meer loon

746

FNV Bondgenoten heeft een cao-akkoord bereikt met Van der Ent– en Stoof Verhuizingen uit Spijkenisse en Breda. De zeventig werknemers krijgen drie procent loonsverhoging per 1 oktober 2014.

Volgens vakbondsbestuurder Arie van Dijk heeft de directie van het verhuisbedrijf moeite met de halsstarrigheid van de kant van TLN. ‘Zij vindt dat het huidige loonbod van nul procent geen recht doet aan de dagelijkse inzet van haar medewerkers.’

Projectverhuizer Holwerda uit Almere ontvangt PPV AwardActies

Werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) weigert al maanden te onderhandelen met de vakbonden over een nieuwe cao voor de 140.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer. TLN biedt nul procent loonsverhoging.

Na maandenlange acties door het hele land van werknemers uit de sector transport en logistiek voor een goede cao met een fatsoenlijke loonsverhoging, is nu opnieuw een individuele transportwerkgever overstag gegaan.

Tijd-voor-Tijd

Het bedrijf wilde ook de vrijwillige crisis Tijd-voor-Tijd regeling graag voortzetten, wat zonder cao afspraak niet mogelijk was. ‘We hebben afgesproken dat de bestaande regeling  gehandhaafd blijft en regelmatig wordt geëvalueerd, nu van der Ent verhuizingen bereid is de geëiste 3% verhoging te gaan betalen.’ De regeling houdt in dat per werknemer maximaal tachtig uur aan overwerk wordt  opgespaard, dat door de werkgever kan worden ingezet op momenten dat het rustig is.’ (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief