Opnieuw stakingen op Duitse sluizen (update)

620

Stakingen Duitse sluizen breidt zich uitOp de Duitse sluizen dreigen opnieuw stakingen uit te breken. De BinnenvaartBrancheUnie (BBU) meldt dat de komende drie dagen weer wordt gestaakt op de Main, het Main-Donaukanaal en de Donau. De BBU dringt opnieuw aan tot een snelle oplossing van het conflict tussen de vakbond ver.di en de Duitse staat.

Koninklijke Schuttevaer meldt dat er stakingen zijn op de sluizen van Serring en Rehlingen (Saar). Ook zijn de sluizen Horkheim, Lauffen, Besigheim, Hessigheim, Pleidelsheim, Marbach, Poppenweiler, Aldingen en de sluizen vallende onder centrale Obertürkheim (sluizen Hofen, Cannstadt, Untertürkheim, Obertürkheim, Esslingen, Oberesslingen en Deizisau) tot 24 juli gestremd vanwege reparatiewerkzaamheden.

Maandag leek het of de stakingen van de Duitse sluiswachters voorlopig van de baan waren. Toch dreigde de vakbond ver.di toen ook al met nieuwe acties. De vakbond waarschuwde minister Ramsauer. Als de bond niet spoedig iets van hem zou horen, dan zouden op korte termijn nieuwe acties worden uitgeroepen.

Vorige week vroeg voorzitter Roland Kortenhorst van de BBU het Nederlandse ministerie al om interventie in de stakingen in Duitsland. ‘De binnenvaart en onze klanten worden ernstig gedupeerd door de stakingen waarin sluisbedienaars in heel Duitsland het werk hebben neergelegd’, aldus Kortenhorst toen.