Opnieuw gratis MARIN testtijd voor maritieme MKB’ers

687

Het MARIN gaat ook in 2015 gratis tanktijd aan zes maritieme MKB’ers aanbieden voor het testen van innovatieve ideeën. Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren.

In 2014 werd de gratis tanktijd aangeboden aan Sea Support, MonoBaseWind, Mocean Offshore, Cybernetica, AntiRoll en Van Oossanen Naval Architects. Een deel van de proeven is ondertussen uitgevoerd, de rest is gepland.

Opnieuw gratis MARIN testtijd voor Maritieme MKB’ersKansrijk

MARIN selecteert zelf uit de inzendingen de meest innovatieve en kansrijke projecten. Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten; daar zijn MARIN’s normale projecten en tarieven voor. De mogelijke projecten zijn breed: van nieuwe voortstuwingsconcepten tot systemen voor slimme operaties onderwater of energieopwekking op zee.

Tanktijd

De zes geselecteerde projecten krijgen allemaal twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in het MARIN Concept Basin (200m lang, 3.8m breed en diep) of het MARIN Shallow Water Basin (220m lang, 15.6m breed en tot 1.1m diep). De twee weken tanktijd is inclusief een ervaren experimentator, die de systemen bedient en de klanten helpt bij het uitvoeren van de proeven. Daarnaast krijgt de klant een ééndaagse workshop met een ervaren MARIN Projectleider en een Project Engineer. Met elkaar bespreken ze het concept, de beste aanpak van de proeven en de benodigde ondersteuning door MARIN. Het totale aanbod van MARIN is ruwweg 40.000 euro waard per project.

Zelf investeren

Klanten kunnen hun eigen modellen meenemen en zelf meewerken bij de proefuitvoering. MARIN kan ook modellen maken, maar die moeten dan wel worden betaald. Datzelfde geldt voor analyses en rapportage door MARIN. Ervaring in 2014 leert dat deelnemers zelf nog zo’n 20.000 tot 30.000 euro investeren in deze proeven. MARIN’s aanbod voor gratis testtijd helpt de MKB klant om deze belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van hun concept makkelijker te maken.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich middels het aanmeldingsformulier inschrijven met een beschrijving van hun concept en de tests die ze zouden willen uitvoeren. De deadline is 1 november 2014. (Bron: MARIN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief