Opnieuw acties wegtransport tegen invoering Franse ecotax

656

De Franse transportfederatie OTRE roept vrachtwagenchauffeurs op zaterdag 30 november weer acties te voeren op de Franse wegen. Zaterdag 16 november protesteerden duizenden vrachtwagenchauffeurs op initiatief van OTRE al tegen de invoering van de Franse ecotax.

De acties zorgden voor veel overlast en vertraging op de Franse snelwegen. Ze reden langzaam in de omgeving van verschillende Franse steden waaronder Parijs, Straatsburg, Toulouse, Bordeaux, Marseille, Lyon en Lille. OTRE adviseerde de truckers één rijbaan vrij te laten voor auto’s, maar buitenlandse chauffeurs te blokkeren. De organisatie wilde niet dat anderen bleven vervoeren terwijl de Fransen zelf protesteerden.

OTRE vroeg de truckers verder geen radars te vernietigen die de truckers straks moeten registreren voor inning van de ecotax. Bij eerdere acties werden deze wel in brand gestoken en vernield.

Ecotax
De Franse ecotax is een milieubelasting (kilometerheffing) voor vrachtwagens. Het voornemen is om deze in te voeren voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton op de Route National en Route Departementale en enkele trajecten Autoroutes die niet onder de tolheffing vallen.
De Franse premier stelde de invoering van de ecotax voor vrachtwagens na hevige protesten onlangs opnieuw uit.. Overigens betekent volgens de premier het uitstel geen afstel. (Bron: OTRE)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter