Oplossing voor automatisch lossen van zakken en balen

658

Voor het lossen van jutezakken en -balen, bijvoorbeeld gevuld met cacao, koffie, noten of thee, heeft Copal Development een zogenaamde Spidergripper ontwikkeld. Met deze grijper, die eenvoudig te koppelen is aan een Copal C2 Container Stripper, is het nu ook mogelijk om jutezakken automatisch te lossen. Het systeem bespaart hierdoor niet alleen veel tijd en kosten, maar ook de zware fysieke belasting van medewerkers behoort hiermee tot het verleden.

De jutezakken worden door een mechanisme volledig automatisch uit een container gehaald en op een uitschuifbare transportband geplaatst. De zakken worden door deze transportband getransporteerd om daarna volautomatisch gepalletiseerd te kunnen worden voor verder(e) transport of opslag. Het laden en lossen van containers kost normaliter veel tijd en mankracht en daardoor ook veel geld. Om overbelasting en blijvend letsel van medewerkers te voorkomen, ontwikkelt en produceert Copal Development al enige jaren containerstrip- en palletiseersystemen. Naast reductie van operationele kosten zorgen deze systemen voor een snellere en efficiëntere productie- en doorlooptijd.

Spidergripper
Deze nieuw ontwikkelde grijper kan 90 graden draaien en heeft meerdere rotatie- en kantelpunten. Hierdoor kunnen ook zakken/balen die niet vlak liggen, maar bijvoorbeeld schuin over elkaar, worden opgepakt en gedeponeerd op de conveyor van de Copal C2. Daarnaast zorgen sensoren voor het automatisch positioneren van de grijper en is het operating system van de Copal C2 Container Stripper uitgebreid met alle functionaliteiten van deze innovatieve grijper. (Bron: NDL)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter