Opening RDM Bezoekerscentrum

604

Vrijdagmiddag 5 september om 16.00 uur vindt de opening plaats van het RDM Bezoekerscentrum op Heijplaat. De bijeenkomst wordt gehouden in het Dokkaffee (Directiekade 30). Dat maakt van de gelegenheid tevens gebruik om het nieuwe zonneterras te presenteren en een tentoonstelling te openen van de Canadees/Nederlandse kunstenares Monique Sliedrecht.

Opening RDM BezoekerscentrumIn het Bezoekerscentrum, gevestigd in de serre van het Dokkaffee, krijgen bezoekers informatie over de innovatieve activiteiten die plaatsvinden op de campus en de andere delen van de voormalige scheepswerf. Met de toegenomen activiteit op het terrein, waar naast bedrijven ook techniekonderwijs en onderzoekscentra gevestigd zijn én allerlei evenementen gehouden worden, is er veel behoefte aan een plek die uitleg geeft over geschiedenis en toekomst van het gebied.

De tentoonstelling van de Canadees/Nederlandse kunstenares Monique Sliedrecht in het Dokkaffee bevat installaties, schilderijen en foto’s die geïnspireerd zijn door een verblijf van tien jaar in het noorden van Schotland. In haar werk betrekt de artiest maritieme voorwerpen. Ze noemt haar expositie ‘artistiek thuiskomen’. De tentoonstelling is te zien in het Dokkaffee tot 5 december.

Wereldhavendagen

De ‘drie-in-één-opening’ is een opmaat voor de Wereldhavendagen op het RDM-terrein. Tijdens die dagen op 5, 6 en 7 september rijden tuk-tuks rond over het immense terrein, toont Energy Floors zijn ‘duurzame dansvloer’, kan men voor het eerst wandelen over de volledig opgeknapte Kraanbaan 2, een bezoekje brengen aan de pas naar de thuishaven teruggekeerde stoomboot Dockyard IX en het onlangs in gebruik genomen nieuwe kantoor van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen bewonderen (niet op zondag). Verder is het natuurlijk een prachtige gelegenheid om het volop in ontwikkeling zijnde terrein te bezoeken. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief