Opdracht van 2,7 miljard euro voor SBM Offshore

749

Opdracht van 2,7 miljard euro voor SBM OffshoreSBM Offshore uit Schiedam heeft van het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras de definitieve opdracht gekregen voor de bouw en exploitatie van twee drijvende productie- en opslag- en laadschepen (FPSO’s). De opdracht is met 2,7 miljard euro, de grootste opdracht van SBM ooit.

CEO Bruno Chabas van SBM is blij met het groene licht. ‘We zijn heel erg blij dat de definitieve opdracht binnen zo’n korte tijd na de voorlopige ondertekening op 22 maart is gegeven.’

De schepen krijgen een productiecapaciteit van 150.000 vaten olie per dag en een opslagcapaciteit van 1,6 miljoen vaten. Het zijn de grootste schepen die SBM Offshore ooit heeft gebouwd. SBM gaat de schepen bouwen op de Braziliaanse Brasa-werf. SBM levert het eerste schip eind 2015 op, het volgende schip begin 2016.

De FPSO’s worden ondergebracht in een samenwerkingverband van SBM Offshore met Queiroz Galvao Oleo e Gas sa (QGOG). Deze joint-venture gaat de schepen voor een periode van twintig jaar inzetten op het Lulaveld. Dit veld ligt ongeveer 300 kilometer uit de kust van Rio de Janeiro.