Oostkolk van sluis in Terneuzen nog tot 14 maart buiten gebruik

495

De oostkolk van de sluis in Terneuzen is nog minstens tot 14 maart buiten gebruik. Eerder werd gemeld dat de sluis tot 6 maart niet gebruikt kon worden, maar Koninklijke Schuttevaer meldt dat de aannemer meer tijd nodig heeft.

Het binnenvaartschip Fueltrans 7 ramde dinsdagmorgen 11 februari een van de bruggen van het sluizencomplex in Terneuzen. De lege tanker raakte daardoor vast onder Oostkolk sluis Terneuzen nog tot 14 maart buiten gebruikde brug over de oostkolk. Sleep- en bergingsbedrijf Multraship wist door water in de tanker te pompen het schip te laten zakken waardoor het los kwam van de brug.

Lagerhuizen
Maandagavond heeft de aannemer de vier lagerhuizen inclusief lagers van de assen verwijderd. De lagerstoelen zijn eveneens gedemonteerd. Dinsdag worden de ankers die in het beton gestort zijn voor de bevestiging van de lagerstoelen getest. Indien de ankers ernstig zijn beschadigd, kunnen hier nog extra werkzaamheden uit komen. De komende dagen wordt begonnen met het herstel van het betonwerk.

Proefdraaien
De aannemer verwacht dat de sluis 14 maart weer volledig bruikbaar is voor de scheepvaart en het wegverkeer. Indien na het proefdraaien mocht blijken dat het nodig is het een en ander opnieuw af te stellen, is hier naar alle waarschijnlijkheid een aantal dagen mee gemoeid. Hier wordt vooralsnog niet vanuit gegaan. Er wordt 24 uur per dag aan het object gewerkt. (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Volg TotaalTrans op Twitter