Oost-Europese transporteurs winnen aandeel in Duitsland

394

Het aandeel van Oost-Europese transporteurs in het transport door Duitsland is in 2013 verder gestegen. Nederlandse en Belgische transporteurs deden, net als de Duitsers zelf, en stapje terug.

In totaal legden alle transporteurs rond de 27,2 miljard kilometer af op de Duitse wegen waar Maut wordt geheven. Dit is volgens het Duitse Bundesamt maut1für Güterverkehr (BAG) een stijging een stijging van 2,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Stijgers
De grootste procentuele stijgers waren Bulgarije en Roemenië. Het aandeel van Bulgarije steeg van 0,9 naar 1,1 procent, het aandeel van Roemenië van 1,9 naar 2,2 procent. Het aandeel van Kroatië bleef constant op 0,2 procent, maar in kilometers maakte de Kroatische transporteurs ruim vijftien procent meer. Het aandeel van Poolse transporteurs steeg van 10,5 naar 11,3 procent.

Dalers
Het aandeel van Duitse transporteurs verminderde van 62,9 naar 62,2 procent. Nederland had in 2012 nog een marktaandeel van 4 procent, maar dit daalde in 2013 naar 3,8 procent. Het aandeel van de Belgische transporteurs daalde van 0,6 naar 0,5 procent. De grootste procentuele verliezers waren de Italianen, met een daling in het aandeel van 0,9 naar 0,8 procent. (Bron: BAG)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter