Oost- en Westsluis Terneuzen gestremd voor scheepvaart

501

UTRECHT – Rijkswaterstaat begint vanaf half april met werkzaamheden aan de Oost- en Westsluis in Terneuzen. Tijdens deze werkzaamheden, die duren tot half oktober, worden de Oost- en Westsluis gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Oost- en Westsluis Terneuzen gestremd voor scheepvaartDe werkzaamheden aan de Oostsluis bestaan uit het wisselen van de deuren aan de binnen- en buitenzijde van de kolk met reserve deuren. De deuren uit de kolk worden geconserveerd en daarna opgeslagen als reserve set. Ook de cilinders worden gedemonteerd voor revisie.

Tijdens de werkzaamheden aan de Oostsluis, worden tegelijkertijd werkzaamheden aan de Westsluis uitgevoerd. De Oost- en Westsluis zijn echter nooit gelijktijdig gestremd. Begin juni wordt de tweede roldeur drooggezet om de looprails te vervangen. De wielen van de onderrolwagens zullen hierbij ook vervangen worden. Tevens worden er nieuwe drijframen geplaatst.

Verder vinden nog diverse kleine werkzaamheden plaats op het sluizenterrein, zoals het verwijderen van rails en het vervangen van bestrating. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief