Ook vrijdag vervoer slachtoffers vliegramp via A2 en A27

477

Vrijdag 25 juli komen er opnieuw lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne aan op Eindhoven Airport. Ook deze slachtoffers worden in colonne onder politiebegeleiding over de A2 en de A27 naar Hilversum vervoerd. Naar verwachting zal het vervoer begin vrijdagavond plaatsvinden.

Door de inzet van extra snelheidsmaatregelen en extra eenheden van de politie verliep de verplaatsing van de rouwstoet donderdagavond rustig. Zo werd de snelheid teruggebracht naar 70 km/uur op de tegengestelde rijbaan tijdens het passeren van de colonne en kon met de extra inzet van de politie snel worden gereageerd op onverwachte situaties. Toch stonden er Ook vrijdag vervoer slachtoffers vliegramp via A2 en A27vandaag op enkele plaatsen, tegen alle advies in, nog wel enkele automobilisten stil op onveilige plaatsen op de snelweg, zoals vluchtstrook of berm. Uit oogpunt van verkeersveiligheid blijft dit ongewenst.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers opnieuw op om vrijdag tijdens het passeren van de colonne niet te stoppen op de rij- en/of vluchtstroken. Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Net als voorgaande dagen worden vrijdag de snelwegen A2 en A27, om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij. In zuidelijke richting zijn de wegen open voor het verkeer. De afrit Bilthoven/Maartensdijk (nummer 32) op de A27 zal tijdig worden afgesloten voor het overige verkeer om een veilige doorgang van de colonne te garanderen.

Weggebruikers moeten morgenavond op en rondom de route tussen Eindhoven en Hilversum rekening houden met de tijdelijke wegafsluitingen en hiermee gepaard gaande verkeershinder. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief