Ook vandaag weer ernstige hinder in Calais en Duinkerken

873

CALAIS – Door een staking zijn de havens van Calais en Duinkerke geblokkeerd. Er varen geen ferry’s; er zijn ook zware verstoringen voor het treinverkeer. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
 
Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartSituatie rond Calais
Op de A16 en op de A26 is de afslag naar de A216, richting ferryterminals in Calais afgesloten. Uitritten 43 en 44 zijn ook afgesloten.
Uitrit 42 komende van Boulogne, naar de Kanaaltunnel, is open. Richting Boulogne (= komende van Duinkerken/België) is de uitrit nog afgesloten. Men kan momenteel met de trein naar Engeland maar je moet rekening houden met enorm lange wachttijden.

Situatie rond Duinkerken
Uitrit 53 is afgesloten richting terminals in de haven van Duinkerken.
Ter hoogte van uitrit 57, de aansluiting van de A26 (komende van Rijsel) met de A16/E40 (komende van Veurne), worden vrachtwagens terug richting Veurne gestuurd en moeten tussen Coudekerque en Ghyvelde op de pechstrook wachten.
De uitritten 63, 62 en 61 zijn open voor het lokale verkeer, personenwagens & bussen. De opritten 59 tot en met 63 zijn voor iedereen in beide richtingen open.

Nord-Pas-de-Calais & West-Vlaanderen
In Frankrijk kan het zwaar vrachtverkeer (+3,5t) op de E40/A16 niet verder rijden dan uitrit 65 “Ghyvelde” richting Duinkerken. Dit is de eerste uitrit in Frankrijk komende van Veurne.
In België kan het vrachtverkeer niet voorbij Veurne. Uitrit 1a Veurne is afgesloten.
Het personenverkeer en bussen worden aan uitrit 2 Oostduinkerke van de snelweg afgeleid en moeten via de lokale gewestwegen richting Duinkerken & Calais.
Het is aan te raden om al ter hoogte van uitrit 3 Nieuwpoort of 4 Gistel af te rijden.
Het knooppunt Jabbeke blijft open maar elke oprit tussen Jabbeke en Adinkerke (richting Frankrijk) is afgesloten.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief