Ook Duitsland begint proef met zelfrijdende voertuigen

791

BERLIJN – Duitsland begint proeven met zelfrijdende voertuigen. Hiermee wil Duitsland koploper worden in de ontwikkeling van autonome voertuigen. Truckbouwer Mercedes Benz is blij.

Ook Duitsland begint proef met zelfrijdende voertuigenVerkeersminister Alexander Dobrindt maakte deze week bekend een pilotproject onder de naam Digitales Testfeld Autobahn te beginnen. Daarvoor wordt een deel van de Duitse snelweg A9 geschikt gemaakt. Dat betekent dat de snelweg zo wordt ingericht dat niet alleen communicatie tussen de voertuigen mogelijk is, maar ook met sensoren in het wegdek. Hierbij kan het onder meer gaan om informatie over de verkeerssituatie of de weersomstandigheden.

Vanaf 2020

Mercedes-Benz is blij met de aankondiging van de testen. De truckbouwer heeft al langer plannen voor zelfrijdende vrachtwagens. Deze vrachtwagens moeten vanaf 2020 wat betreft Mercedes-Benz ook buiten de testwegen gaan rijden. Of deze datum met de plannen van Dobrindt vervroegd kan worden, is nog niet bekend.

Ook Nederland

Vorige week maakte minister Schultz van Infrastructuur en Milieu bekend dat Nederland een proeftuin wordt voor zelfrijdende voertuigen, waaronder vrachtwagens. De ministerraad stemde daarvoor in met aanpassing van de regels zodat grootschalige testen op de openbare weg met zelfrijdende auto’s en vrachtwagens mogelijk worden. (Bron: BMVI)

Meer over zelfrijdende voertuigen:
Nederland wordt testland voor zelfrijdende vrachtwagens
Nissan werkt met NASA aan zelfrijdende (vracht)auto’s
Mercedes-Benz toont zelfrijdende vrachtwagen (+ video)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief