Ook CMA CGM in het rood

1187

MARSEILLE Ook de Franse containerrederij CMA CGM is in tweede kwartaal van dit jaar in de rode cijfers gedoken. De winst van 156 miljoen dollar een jaar eerder sloeg om in een verlies van 128 miljoen dollar.

Het aantal vervoerde containers bleef met 3,3 miljoen teu vrijwel stabiel, maar door de lage vrachtprijzen daalde de omzet met bijna 19% van 4,1 naar 3,5 miljard dollar. In vergelijking met vorig jaar daalde de omzet per teu eveneens met bijna 19%. De bijna 11% lagere kosten per teu, waarvoor vooral de dalende bunkerkosten verantwoordelijk waren, zorgde ervoor dat het verlies nog enigszins bleef beperkt.

Moeilijke markt
CEO Rodolphe Saadé spreekt van een moeilijke markt. ‘De lage vrachtprijzen hebben een grote invloed op onze omzet en de marges. Maar we willen de winstgevendheid verbeteren. Hiervoor hebben we het Agility plan gelanceerd. Dit programma moet zorgen voor een kostenbesparing van één miljard dollar in de komende achttien maanden. Verder moet de acquisitie van NOL zorgen voor kostenbesparing door synergie.’