OOCL opent beroepsprocedure tegen uitspraak dood topman

465

Containerrederij OOCL uit Hong Kong opent een beroepsprocedure tegen de boete van 50.000 euro die het bedrijf onlangs van de Franse rechter kreeg opgelegd voor schuld aan doodslag op directeur Courtenay Allan in 2003.

De directeur overleed toen hij op het nieuw opgeleverde containerschip OOCL Montreal (4.400 teu) in de lift wilde stappen. De liftdeuren gingen weliswaar open, maar de lift was er niet zodat de topman in de liftschacht stortte en overleed. De drie zoons van de directeur spanden de rechtszaak aan.

Samenwerking APL, Maersk en OOCL op Verre Oosten en IndiaMoeilijk accepteren

OOCL meldt de exacte uitspraak van de Franse rechter nog niet te hebben ingezien, maar vindt het al wel moeilijk de uitspraak te accepteren vanwege de vele onafhankelijke onderzoeken naar de dood van de topman. In afwachting van het officiële arrest van het Franse Hof wil OOCL de mogelijkheid openhouden in beroep te gaan.

‘De laatste elf jaar hebben we hard gezocht naar de oorzaak van de dood van de heer Allan’s’, schrijft OOCL. ‘Tot op heden was geen van de onafhankelijke deskundigen, waaronder de onderzoeker van het Franse Hof, in staat om de persoon die zich met de lift had bemoeid en geknoeid te identificeren. Wij hadden de Franse rechter gevraagd om de scheepsbouwers en de liftfabrikant te ondervragen, maar dat werd niet gehonoreerd.’

Diep bedroefd 


OOCL zegt meermaals uiting te hebben gegeven aan zijn diepste en meest oprechte spijt voor deze tragische gebeurtenis. ‘Dat heeft de directie nog persoonlijk gedaan op de openbare zitting in Le Havre. De heer Courtenay Allan werd binnen OOCL hoog geacht en we blijven dan ook diep bedroefd door zijn overlijden.’ (Bron: OOCL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief