OOCL Hong Kong is nu officieel wereldrecord

1004

GEOJE De OOCL Hong Kong (21.413 teu) is nu officieel het grootste containerschip in de wereld. CEO Andy Tung van OOCL maakte tijdens de doop van het derde megacontainerschip bekend dat Guinness World Records het schip als zodanig heeft erkend.

Het is de tweede keer dat OOCL het Guinness World Records bereikt met het grootste containerschip van de wereld. Dat gebeurde eerder in april 2003 met de OOCL Shenzhen. Dit containerschip had toen een capaciteit van ‘slechts’ 8.063 teu.

Alle vertrouwen
De OOCL Japan is het derde schip in de reeks van zes schepen van meer dan 21.000 teu voor OOCL. Het schip werd vrijdag gedoopt op de werf van Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea. CEO Tung zei er tijdens de doop alle vertrouwen in te hebben dat het schip op het juiste moment in de vaart komt. ‘De fundamenten voor de economische groei vertonen tot nu toe dit jaar verder verbeteringen. In de containermarkt zien we daardoor de volumes groeien en de tarieven stijgen. Dit heeft een positieve invloed op de omzet in de eerste helft van dit jaar.’

De OOCL Japan gaat in 77 dagen varen van Azië naar Europa en doet daarbij de havens aan van Shanghai, Ningbo, Xiamen, Yantian, Singapore en dan via het Suezkanaal naar Felixstowe, Rotterdam, Gdansk, Wilhelmshaven en via Felixstowe terug naar Singapore, Yantian en Shanghai. (EvH)