Onderzoeksschip Sonne maakt korte stop in de Eemshaven

515

Het onderzoeksschip Sonne (116 x 20,6 meter) heeft deze week voor een korte stop de Eemshaven aangedaan. Het onderzoeksschip gaat onderzoek verrichten in de Indische en Grote Oceaan.

Onderzoeksschip Onno in EemshavenHet schip heeft 35 bemanningsleden en daarnaast kunnen er veertig passagiers en/of wetenschappers mee aan boord. Tevens is er aan dek plaats voor 25 x 20 feet containers. Via scheepsagent Marico is dit bijzondere schip, dat op de Meyerwerft in Papenburg is gebouwd, in de Eemshaven gekomen voor een korte stop. Daarna is het schip doorgevaren naar Portugal en Marokko.

Klimaatverandering

De Sonne krijgt als werkgebied de diepste gedeelten van de Indische en Grote Oceaan, waar onderzoek wordt verricht naar de klimaatverandering op de oceaan en naar welke invloeden dit heeft in de diepste gedeelten van de oceaan. Het schip is eigendom van de Duitse overheid en vaart in dienst van het Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF). Aangezien het een ‘wetenschapsschip’ is, is de Sonne uiteraard uiterst milieuvriendelijk en energie-efficiënt. De thuishaven van het schip is Wilhelmshaven. (Bron: Groningen Seaports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief