Omzet wegtransport stijgt

730

De omzet in het wegtransport stijgt dit jaar met een half procent, voor volgend jaar verachten de economen van ABN AMRO een omzetstijging van rond de 1,5 procent. Kleinere transporteurs blijven het echter moeilijk houden.

Volgens de bank zet het herstel van de omzet bij het wegtransport duidelijker door. ‘In het eerste kwartaal van 2014 groeide de omzet met 3,7%. Het sentiment onder Verenigd Koninkrijk voert 1 april tol in voor zware voertuigenwegvervoerders verbeterde eveneens. De ondernemers verwachten een lichte toename van de bedrijvigheid.’

Concurrentie

Grotere bedrijven lijken sterker te profiteren van het herstel van de volumes dan de kleinere bedrijven of de éénpitters. ‘De grotere bedrijven doen het beter, omdat ze over het algemeen asset lighter zijn gaan werken. Hierdoor zijn ze ook flexibeler in hun kostenstructuur. De pure, veelal kleinere transporteurs, lopen het risico ‘inwisselbaar’ te zijn hebben dan ook moeite de marges op peil te houden. Daarnaast ervaren deze ondernemingen ook nog concurrentie vanuit Oost Europa. De tarieven staan onder druk en het blijkt moeilijk voor deze bedrijven om winstgevend te blijven.’ (Bron: ABN AMRO)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief