Omzet VTG stijgt

777

HAMBURG – Wagonverhuurder en spoorvervoerder VTG heeft de omzet in het derde kwartaal met 1,9 procent zien stijgen tot ruim 610 miljoen euro. De bezettingsgraad van de wagons steeg met 1,2 procent naar 90,6 procent.

VTG en Kühne + Nagel: ‘Fusie spoorlogistiek’Bestuursvoorzitter Heiko Fischer van VTG is meer dan tevreden over de cijfers. ‘Deze cijfers tonen aan dat we met onze strategie om te groeien en te investeren op de goede weg zitten. Ik ben bijzonder blij dat het ons is gelukt om nog betere cijfers te laten zien in vergelijking met vorig jaar.’

Russische klanten

De omzet in het verhuur van wagons steeg in het derde kwartaal met 2,9 procent naar 260,4 miljoen euro. Vooral de in het voorjaar in gebruik genomen wagons waren daarvoor verantwoordelijk. De vloot groeide van 52.700 naar 53.000 wagons. De Russische VTG-vloot groeide verder door de levering van 350 wagons aan Russische klanten.

In de eerste helft van 2015 krijgt VTG van de mededingingsautoriteiten te horen of het wagonverhuurder AAE – Ahaus Alstätter Eisenbahn Holding AG mag overnemen.

Spoorvervoer

De omzet in het spoorvervoer groeide voor VTG in het derde kwartaal met 4,3 procent tot 237,5 miljoen euro. De oorzaak van de groei zoekt VTG in de nieuwe klanten voor industriële producten in Zuidoost-Europa.

De omzet in de logistiek van tankcontainers daalde met 4,6 procent tot 112,7 miljoen euro. In vergelijk met het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet echter nog wel met 3,8 procent.

VTG verwacht voor heel 2014 een omzet te behalen tussen de 800 en 900 miljoen euro. (Bron: VTG)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief