Omzet vervoer over land groeit

583

De omzet van vervoerders over land liet in het eerste kwartaal een omzetstijging zien van krap drie procent. Dit was het tweede kwartaal op rij dat de omzet in de plus zat. Het beeld van de verschillende deelbranches was hier heel divers.

Vooral het goederenwegvervoer – goed voor ruim een kwart van de totale transportomzet – en het verhuisvervoer zorgden voor de omzetstijging. De omzet bij Omzet vervoer over land groeithet spoorvervoer steeg licht met 1 procent. Bij de overige deelbranches bus, tram, metro en taxi werd daarentegen minder omzet behaald.

Meer omzet

De vervoerders over land zijn weer wat optimistischer in hun verwachtingen dan voorgaand kwartaal. Het aantal ondernemers dat voor het tweede kwartaal een groei van de omzet voorziet, is beduidend groter dan het aantal dat een krimp verwacht. De afzetprijzen zullen volgens de ondernemers niet veranderen.

Over de werkgelegenheid zijn de ondernemers minder negatief dan voorgaande kwartalen. Per saldo denkt 3 procent het personeelsbestand uit te breiden in het tweede kwartaal. De verwachting over het economisch klimaat is iets minder positief dan vorig kwartaal.

Bijna 86 procent van de ondernemers verwacht geen verandering in het economisch klimaat voor hun onderneming, 8 procent denkt aan een verbetering en 6 procent aan een verslechtering. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief