Omzet transport steeg vorig jaar met ruim twee procent

2078
Omzet transport stijgt twee procent

DEN HAAG – De omzet van de transportsector steeg in 2014 met ruim twee procent en bereikte daarmee het hoogste peil sinds de crisis. Alle branches hebben hieraan een positieve bijdrage geleverd. Dit maakt het CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor Transport en logistiek.

Omzet transport stijgt twee procentUitschieters waren de post- en koeriersdiensten die de omzet over het hele jaar met bijna vijf procent zagen stijgen. Dit kwam vooral door de koeriers. De toenemende vraag naar koeriersdiensten door de online aankopen hebben de opbrengsten bij de koeriers laten stijgen met ongeveer acht procent.

In de dienstverlening voor het vervoer hebben alle onderliggende branches een positief jaar achter de rug met omzetstijgingen tussen een krappe half procent bij de dienstverlening over water en negen procent voor de laad-, los- en overslagbedrijven. Luchtvaartbedrijven noteerden in 2014 dezelfde omzet als in 2013. In het eerste kwartaal daalde de omzet met twee procent. In de daaropvolgende kwartalen steeg de omzet licht.

Verhuizers

Het vervoer over land was een van de beter presterende deelmarkten als gevolg van de positieve cijfers van de goederenwegvervoerders en de verhuizers.
Het vervoer over water heeft een jaar achter de rug waarin het eerste halfjaar de omzet toenam en in het tweede halfjaar daalde de omzet. Op jaarbasis was er een stijging van de opbrengsten van ruim één procent. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief