Omzet en winst VTG in eerste halfjaar vrijwel onveranderd

684

Wagonverhuurder en spoorvervoerder VTG heeft in het eerste halfjaar de winst met 0,6 procent zien dalen van 7,9 naar 7,8 miljoen euro. De omzet steeg met 0,1 procent van 404,4 miljoen naar 404,7 miljoen euro. Vooral het verhuur van wagons steeg.

VTG investeerde ruim honderd miljoen euro in 800 nieuwe wagons, daarvan werden er 600 in Europa ingezet, voornamelijk in de staal- en de agrarische industrie. De andere 200 wagons worden voor lange tijd verhuurd aan Rusland. De omzet in het verhuur van wagons steeg door de uitbreiding met 2,5 procent tot 173,2 miljoen euro.

VTG en Kühne + Nagel: ‘Fusie spoorlogistiek’Logistiek

De logistieke  activiteiten van VTG stonden vanwege een moeizaam begin van het jaar verder onder druk. In de spoorlogistiek steeg de omzet met 0,6 procent licht naar 157,2 miljoen euro.
In de tankcontainerlogistiek daalde de omzet met zes procent naar 74,2 miljoen euro. In  vergelijk met het eerste kwartaal bleef de omzet in het tweede kwartaal vrijwel stabiel.

LNG over spoor

In mei begon VTG een project voor de ontwikkeling en bouw van twee nieuwe type wagons voor het vervoer van LNG. Het zou voor het eerst in Europa zijn dat LNG over het spoor zou gaan. Specialist in de bouw van tanks voor het vervoer van bevroren producten Chart Ferox, bouwt de tanks voor VTG. VTG-dochter Waggonbau Graaff assembleert vervolgens de wagons en zorgt voor het verkrijgen van toestemming voor het vervoer van LNG over het spoor. Volgens VTG slaat het vervoer van LNG over spoor milieutechnisch twee vliegen in één klap. ‘LNG is milieuvriendelijk en dan wordt het ook nog eens keer door een milieuvriendelijke modaliteit vervoerd.’

VTG denkt voor heel 2014 een omzet te halen van 800 tot 900 miljoen euro. (Bron: VTG)

Meer nieuws over VTG:
VTG en Kühne + Nagel: ‘Fusie spoorlogistiek’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief