Omzet Dachser stijgt met ruim vijf procent tot 5,3 miljard euro

777

KEMPTEN – Logistiek dienstverlener Dachser heeft vorig jaar de omzet met 5,2 procent zien stijgen tot 5,3 miljard euro. Road Logistics en Air & Sea Logistics groeiden met respectievelijk vijf procent en acht procent.

Omzet Dachser stijgt met ruim vijf procent tot 5,3 miljard euro‘Een druk voorjaar werd gevolgd door een uitzonderlijk sterke herfst’, vertelt Bernhard Simon, CEO van Dachser, samenvattend over het afgelopen jaar. ‘Aan de organische groei draagt in het bijzonder de trend naar outsourcing van internationaal complexe logistieke taken bij.’

Geïntegreerd

Simon ziet geïntegreerde supply chain oplossingen voor multinationale klanten als één van de belangrijkste bronnen van groei voor de komende jaren. ‘Met ons efficiënte Europese groupage netwerk, op maat gemaakte oplossingen voor contractlogistiek in Europa, Azië en de VS, alsook ons eigen lucht- en zeevrachtnetwerk, kunnen wij complete supply chains aanbieden.’
Volgens Simon is de groei door netwerkuitbreidingen vrijwel geheel geoptimaliseerd. Dachser is nu in staat om een duurzame groei voort te zetten door de inzet van onderling verbonden logistieke diensten.

In detail

In de Dachser European Logistics (EL) Business Line binnen Road Logistics, wierp – naast de traditioneel sterke prestaties van de Business Unit “EL Germany” – de consistente export strategie van de Europese dochterondernemingen zijn vruchten af. Zo leverden de Business Units “EL North Central Europe”, “EL France & Maghreb” en “EL Iberia” een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei van 5,3 procent. Het aantal zendingen steeg met 5,5 procent en het tonnage met 6,3 procent.

Omzet Dachser stijgt met ruim vijf procent tot 5,3 miljard euroDe tweede Business Line van Road Logistics, Dachser Food Logistics (3,7 procent omzetgroei), profiteerde van onder andere een goede bezettingsgraad in de contractlogistiek voor consumptiegoederen. Daarnaast had de stijgende vraag naar grensoverschrijdend levensmiddelentransport in het European Food Netwerk een positief effect.

Tenslotte zette Dachser Air & Sea Logistics in 2014 ook zijn wereldwijde ontwikkeling door. De positieve ontwikkeling in de zeevrachtactiviteiten speelde een beslissende rol in het succesvolle boekjaar.

Focus

Dachser begon 2015 met het wijzigen van de juridische vorm in een SE (Societas Europaea). ‘Hiermee hebben we maximale rechtszekerheid voor de verdere groei als internationaal bedrijf en tegelijkertijd zijn we verzekerd van onze onafhankelijkheid als 100% familiebedrijf’, vertelt Simon. De daarbij gereorganiseerde managementstructuur, met acht operationele Business Units onder de Executive Board, versterkt onze decentrale business strategie en stimuleert snelle en flexibele besluitvorming. ‘Op deze manier staan we dicht bij de klant en kunnen we het volgende hoofdstuk in ons succesverhaal gaan schrijven.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief