Omzet CMA CGM stijgt

408

Containerrederij CMA CGM heeft de omzet in het eerste kwartaal zien stijgen van ruim 3,8 naar ruim 3,9 miljard dollar. Dat is 2,7 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De winst steeg met ruim een procent tot 97 miljoen dollar. De omzetverhoging kwam vooral uit het aanboren van nieuwe markten.

CMA CGM vervoerde in het eerste kwartaal 2,8 miljoen teu. Dat is 5,8 procent meer dan een jaar eerder. Vooral de investeringen in uitbreidingen in de markt waren daarvoor verantwoordelijk. De volumes op de diensten van Azië naar Europa en de Verenigde Staten bleven vrijwel onveranderd. CMA CGM investeerde onder meer Containerschip CMA CGM Rossini verliest veertien containersin betere diensten op Afrika, een reorganisatie van de diensten tussen Azië en India, een uitbreiding van de diensten tussen Noord-Europa en havens rond de Middellandse Zee en nieuwe agentschappen in Somalië, Mauritanië, Botswana en Colombia.

Vooruitzicht
CMA CGM verwacht voor het hele jaar een stabiele groei. Probleem blijven de tarieven. In het tweede kwartaal van 2014 daalden ze nog flink, maar volgens CMA CGM zijn de tarieven inmiddels terug op een aanvaardbaar niveau.

De containerrederij wist de daling per teu in het eerste kwartaal te beperken tot 2,9 procent. Dat is minder dan de daling per teu van de Shanghai Containerized Freight Index. Dat kwam onder meer door een verdere vermindering van de kosten per teu met drie procent.

Meer capaciteit
De capaciteit van de CMA CGM vloot steeg met vijf procent. In de komende weken wordt daar nog het nieuwe containerschip Danube (9.000 teu) aan toegevoegd. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief