Omzet CEVA Logistics daalt

643

De omzet van logistiek dienstverlener CEVA Logistics is in het tweede kwartaal met 4,2 procent gedaald naar ruim 1,97 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een omzet behaald van 2,06 miljard dollar.

Omzet CEVA Logistics daaltIn vergelijk met het eerste kwartaal steeg de omzet van CEVA wel. In de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de omzet 1,86 miljard dollar. Het EBITDA, de verdiensten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill, steeg met veertig procent van 43 tot zestig miljoen dollar.

Volumes stijgen

CEVA zag de volumes in de lucht- en zeevaart stijgen. De volumes over zee groeiden met zeven procent, het vervoer van lading door de lucht met één procent. CEVA is optimistisch over de luchtvaart; in de laatste vier weken van juni steeg het volume steeds met vier procent.

Minder kosten

Volgens CEO Xavier Urbain is CEVA met de kwartaalcijfers op de goede weg. ‘Vooral de goede resultaten in onze nieuwe business pijpleidingen laten zien dat we op de goede weg zijn. Verder ben ik trots in het versterken van het managementteam. Deze mensen kennen de industrie en onze klanten. De stijgende trend in de volumes geven hoop voor de toekomst en ik nog veel meer van dit team. We gaan de productiviteit verder verhogen en in de rest van dit jaar gaan we de kosten met vijf procent verminderen.’ (Bron: CEVA)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief