Omzet binnenvaart stijgt 2,5%, ondernemer blijft optimistisch

486

Binnenvaartondernemers hebben in het tweede kwartaal 2,5 procent meer omzet gemaakt. De omzet steeg hiermee volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor het vijfde kwartaal op rij.

Omzet binnenvaart stijgt 2,5%, ondernemer blijft optimistischInclusief de zeevaart, behaalde de varende vervoerders één procent meer omzet. De omzet van de zeevaart bleef echter steken op een toename van nog geen half procent. ‘Voor de beide vervoerstakken geldt wel dat er veel concurrentie was door overcapaciteit. Een hogere vrachtprijs bedingen was moeilijk en dat zette de omzet onder druk. Ook het aanbod van goederen lag nog steeds niet op het niveau van vóór de crisis.’

Optimistisch

De varende vervoerders zijn ook voor het derde kwartaal van 2014 optimistisch, maar wel in iets mindere mate dan dat ze voor het tweede kwartaal waren. Het aantal ondernemers dat denkt dat het economisch klimaat voor hun onderneming gaat verbeteren is lager dan vorig kwartaal. Er wordt ook voor het derde kwartaal op meer omzet gerekend, maar het aantal ondernemers dat dit verwacht is kleiner dan vorig kwartaal. De afzetprijzen zullen naar verwachting niet al teveel veranderen. Ook over de personeelssterkte zijn de ondernemers nog altijd optimistisch. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief