Omgekomen schipper motorjacht was ervaren en gecertificeerd

693

De schipper van het motorjacht die maandag omkwam bij een aanvaring met een tanker, was een ervaren schipper. De omgekomen Hulstenaar (61) was volledig gecertificeerd met Vaarbewijs II. Dat meldt de politie.

Tanker overvaart zeilbootje, nog drie vermistenTot nu toe is gebleken dat beide boten maandagmorgen van de Oosterschelde afkwamen en in zuidelijke richting over het Kanaal van Zuid-Beveland voeren. De tanker voer harder dan het motorjacht. De aanvaring vond aan de zuidzijde van de Postbrug plaats. De tanker heeft het jacht met de rechtervoorzijde geraakt en is hierbij minimaal beschadigd. Het jacht werd aan de linker achterzijde geraakt.

Reddingspoging
Na de aanvaring is het jacht vol met water gelopen en gezonken. Een bemanningslid van de tanker is tijdens een reddingspoging in het water gesprongen. Hij kon helaas de slachtoffers niet meer redden. Wel heeft hij een touw aan het gezonken jacht vastgemaakt, om te voorkomen dat de boot verder zou zinken of afdrijven.

Proces-verbaal
De definitieve uitkomsten laten nog even op zich wachten. Van de resultaten van het politieonderzoek wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist vervolgens of sprake is van een strafbaar feit en of het openbaar ministerie tot vervolging wil overgaan.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter