OM wil 8,9 miljoen euro van drie medewerkers transportbedrijf

448

Het Openbaar Ministerie wil dat drie medewerkers van een transportbedrijf uit Denekamp 8,9 miljoen euro wordt afgepakt. De drie veroordeelden verdienden het geld volgens het OM met hash- en marihuanatransporten vanuit Marokko via Spanje naar Nederland.

OM vervolgt binnenschipper voor aanvaring bij GrouNa aankomst in Nederland werden de partijen tijdelijk opgeslagen op een geheime bergplaats in Zeist waarna de hash verder getransporteerd werd naar Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittanië. Volgens het OM verdienden de mannen daar in bijna vier jaar 8,9 miljoen euro verdiend mee.

De mannen werden in 2011 onherroepelijk veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden cel, 2 jaar en 8 maanden cel en 2 jaar en 4 maanden cel voor internationale hashhandel en deelname aan een criminele organisatie. De mannen worden gezien als de opdrachtgevers.

Doel afpakken

Veel delicten zijn volgens het OM gericht op geldelijk gewin. ‘Geld is drijfveer, motief en opbrengst van beroepscriminaliteit. Daarom is afpakken zo belangrijk. Als misdaad niet loont, verdwijnt een belangrijke prikkel om delicten te plegen. Kortom, als misdaad niet loont, is dat de beste preventie. Bovendien is het belangrijk te voorkómen dat criminele winsten worden geherinvesteerd. Dat zijn de belangrijkste gedachten achter het afpakken van criminele winsten, bij georganiseerde misdaad én bij kleinere, veelvoorkomende criminaliteit.’ (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief