OM vervolgt Zaanse brugwachter voor dood door schuld

776

ZAANDAM – Het Openbaar Ministerie vervolgt de brugwachter die op 6 februari 2015 in Zaandam een fataal ongeval zou hebben veroorzaakt voor dood door schuld.

Voorwaardelijke werkstraf voor schipper dodelijke aanvaringHet Openbaar Ministerie verdenkt de 53-jarige brugwachter ervan de brug te hebben geopend terwijl er een fietsster  op de brug stond. Zij viel van grote hoogte naar beneden en overleed. Volgens de wet is sprake van dood door schuld als iemand door zijn handelen of nalaten schuld heeft aan het overlijden van een ander.

Lege brug

Zoals al eerder gemeld ging de brug niet vanzelf open en dicht. Vermoedelijk heeft de vrouw de alarmsignalen niet opgemerkt en is de brug op gefietst. Toen de slagboom die bij het afrijden van de brug staat omlaag ging, is de vrouw van haar fiets gestapt om te wachten. Mogelijk dacht zij dat ze bij de slagboom bij het oprijden van de brug stond. De brugwachter, die zich ervan moet vergewissen dat de brug leeg is, heeft de vrouw niet opgemerkt. Hij opende de brug. Daarop viel de vrouw naar beneden en kwam om.
Uit het onderzoek is niet gebleken dat de inrichting van de brug eraan heeft bijgedragen dat de brugwachter de brug opende. De gemeente is geen verdachte.
De nabestaanden zijn vandaag geïnformeerd over de voorgenomen vervolging. Naar verwachting duurt het nog enkele maanden voor de zaak op zitting zal komen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief