OM vervolgt binnenschipper voor aanvaring bij het Friese Grou

396

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de schipper vervolgen die 25 juni van dit jaar op het Prinses Margrietkanaal in aanvaring kwam met een kruiser. Bij dit ongeval kwamen een 64-jarige vrouw en haar 67-jarige echtgenoot uit het Limburgse Lottum om het leven.

openbaarministerie2De officier van justitie acht het mede aan de schuld van de schipper te wijten dat het ongeluk heeft plaatsgevonden. De officier verwijt de schipper onder andere dat hij te snel voer. De schipper voer dertien kilometer per uur, waar twaalf kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast had hij de mast op de voorplecht naar beneden gelaten, waardoor de daarop geplaatste camera niet werkte.

Geen strafbaar feit
De schipper die 9 mei betrokken was bij een scheepsongeval op het Prinses Margrietkanaal in Tjerkgaast wordt niet vervolgd. Hierbij kwam een 81-jarige vrouw om het leven. De officier van justitie is op basis van deze stukken van oordeel dat er sprake is geweest van een ongeluk, waarvan de schipper van het motorvrachtschip geen verwijt kan worden gemaakt. De verdachte heeft naar de mening van de officier geen strafbaar feit gepleegd. De strafzaak is geseponeerd. (Bron: OM)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter