OM eist werkstraf, geldboete en rijontzegging voor dronken rijder

522

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep twintig uur  werkstraf, een geldboete van € 2.000 en twintig maanden rijontzegging geëist tegen een 65-jarige man voor twee maal rijden onder invloed op dezelfde avond en voor rijden met een ingevorderd rijbewijs.

OM eist werkstraf, geldboete en rijontzegging voor dronken rijderDe dag dat hij zich voor deze feiten moest verantwoorden bij de rechtbank reed hij, wederom met alcohol op, tegen een pilaar voor het Paleis van Justitie in Den Haag.

Hij werd door de rechtbank bij verstek veroordeeld tot twintig dagen celstraf waarvan tien dagen voorwaardelijk. Hij was zelf niet bij de zitting aanwezig omdat hij meteen werd aangehouden na de aanrijding voor het Paleis van Justitie. De officier van justitie had zeventien dagen celstraf, een geldboete van € 3.300 en zeventien maanden rijontzegging geëist. Het OM stelde hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de opgelegde straf van de rechtbank, met name dat er geen rijontzegging werd opgelegd.

De man is inmiddels onherroepelijk veroordeeld voor de aanrijding voor het Paleis van Justitie tot twee maanden celstraf waarvan één maand voorwaardelijk en vijftien maanden rijontzegging.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief