OM eist voorwaardelijke straf en boete dodelijke aanvaring tanker

609

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tegen de twee Duitse schippers van de binnenvaarttanker LRG Gas 86 een geldboete van 3.500 euro en een voorwaardelijke celstraf van een maand geeïst. De tanker was in augustus vorig jaar betrokken bij het overvaren van het motorjacht Carnat op het Kanaal door Zuid-Beveland ter hoogte van Wemeldinge. Daarbij vielen twee doden, een man (61) en een vrouw (63) uit Hulst.

OM eist voorwaardelijke straf en boete dodelijke aanvaring tankerDe Duitse tanker voer die dag in augustus in de richting van Antwerpen. De man en de vrouw lagen met hun jacht voor de Postbrug te wachten totdat deze open zou gaan, toen de tanker op het jacht voer. Het motorjacht zonk na de aanvaring met de lege tanker snel naar de bodem van het kanaal. Een bemanningslid van de tanker sprong direct in het water om de opvarenden van het bootje te zoeken. Aan het begin van de middag vonden reddingswerkers de vrouw. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Goes waar ze in de middag overleed. Later werd het mannelijke slachtoffer levenloos uit het water gehaald.

Onbegrijpelijk

Volgens Omroep Zeeland vond de Officier van Justitie de verwijtbaarheid van de verdachten groot. ‘Onbegrijpelijk dat de bemanning het jacht niet heeft opgemerkt. Het jachtje moet minutenlang te zien zijn geweest.’
Het OM nam in de eis mee dat de schippers na de aanvaring contact zochten met de familie van de slachtoffers en dat een van de verdachten lange tijd arbeidsongeschikt was.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief