Oliver doopt MSC Oliver

1020

BUSAN – Mediterranean Shipping Company (MSC) heeft maandag in het Koreaanse Busan het tweede megacontainerschip van 19.224 teu gedoopt. Het MSC Oliver volgt twee maanden na het in de vaart komen van het MSC Oscar.

Oliver doopt MSC OliverDe Oliver heeft met een lengte van 396 meter, een breedte van 59 meter, een diepgang van 16 meter en een capaciteit van 19.224 teu (20-voetscontainers) precies dezelfde eigenschappen als de Oscar. Van deze schepen volgen er dit jaar nog achttien.

Kleinkinderen

Oscar’s neefje Oliver doopte het megacontainerschip door de traditionele fles champagne tegen het schip te breken. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn vader Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, die zowel de familie Aponte en de MSC Group vertegenwoordigde.

Traditioneel krijgen de schepen van MSC namen van vrouwen van werknemers. Voor de eerste vijf megacontainerschepen maakte MSC daarvoor een uitzondering. Na de MSC Oscar en MSC Oliver, volgen nog de MSC Aniello, MSC Don Giovanni en de MSC Diego. Het zijn de kleinkinderen van MSC oprichter Gianluigi Aponte.

MSC zet de Oliver later deze week in op de Albatross dienst van Azië naar Europa. (Bron: MSC)

Meer over het MSC Oscar:
Het MSC Oscar van binnen en buiten in vijftien foto’s
Het MSC Oscar in video’s
Grootste containerschip ter wereld legt aan in Rotterdam

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief